Motif disebalik......


  Korang mesti ada yang suka minum air yang berkarbonatkan.Tak kisah lah jenama apa pun janji ianya berkarbonat.Lebih lebih lagi bila cuaca panas,kadang musim hujan pun ada yang belasah juga air ni.Sebelum aku mulakan cerita aku mengenai satu jenama minuman berkarbonat yang aku sendiri tidak tahu apa motif sebenar syarikat ni menggunakan nama PEPSI sebagai trade mark dia orang.Tapi sebelum tu korang   baca dulu biodata tentang jenama pepsi ni.

Psi-Cola adalah minuman berkarbonat yang dihasilkan dan dibuat oleh PepsiCo.Mula dihasilkan pada tahun 1890-an oleh ahli Farmasi Caleb Bradham di New Bern,North Carolina.Ia mendapat pengikhtirafan jenama pada 16 jun 1903.Selepas tahun 1903,Syarikat PepsiCo ini telah mengeluarkan banyak jenama minuman berkarbonat seperti Diet Pepsi,Hiloday spice,Jazzpepsi,Pepsi X(hanya boleh didapati di Finland dan brazil sahaja)Raw Pepsi( Korea selatan sahaja).Pepsi Retro(Mexico) semetara Pepsi Satu,Pepsi Raw dan Pepsi Ice Timun hanya boleh didapati di negara Jepun sahaja.


Korang mesti pernah minum air dari jenama Pepsi kan.Dari segi rasa,rasanya ia lebih kurang je dengan jenama lain seperti Coca Cola.Tapi ada satu jenama Pepsi yang mengandungi logo yang berunsur lucah.Apa sebenarnya tujuan dia orang .Adakah dengan melabelkan logo seperti itu akan lebih melariskan atau mempopularkan nama PepsiCo ini?.

                         

Sekarang cuba kita lihat imej ini bila ia dalam keadaan terbalik,dan cuba baca perkataan Pepsi tu.....

               

Comments (4)

Jo Qusary

8 Disember 2011 12:34 PTG

Hahaha... lawak konspirasi betul :p

dhinai adnan

8 Disember 2011 12:41 PTG

Lawak 2 in 1

EmpayarUtama

10 Disember 2011 8:53 PTG

erkkk seminggu lebih je aku x dpt singgah dah betukar wajah lg...

dhinai adnan

13 Disember 2011 5:35 PTG

hehehe...tekejut ke,macam biasalah aku akan sentiasa buat perubahan bila jemu...

Wikipedia

Hasil carian